17. alkalommal került megrendezésre a Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozója Szegeden

2021. december 3-5 között került megrendezésre a Nobel-díjasok és tehetséges diákok XVII. találkozója Szegeden. Ezúttal mind a helyszínen, mind online bekapcsolódhattak az érdeklődők a programelemekbe.

Az esemény díszvendége, Peter C. Doherty ausztrál Nobel-díjas immunológus online előadását követően a résztvevők megismerkedhettek 4 Szent-Györgyi Hallgató és 4 Szent-Györgyi Mentor kutatómunkájával, valamint bemutatkoztak a Nemzeti Tudós Akadémia budapesti, debreceni, pécsi és szegedi tudományos műhelyei is. A középiskolások ellátogathattak 1-1 Szent-Györgyi Mentor laboratóriumába is.

Átadásra került továbbá a 2021-es év „Kiváló Hallgatója Díj” is, amelyet ez alkalommal Czikkely Márton, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója kapott, aki ötödik éve vesz részt az Akadémia programjában. Mentora Dr. Pál Csaba, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.

A szakmai programok között, valamint az esti gálavacsorán a kötetlenebb beszélgetésekre is jutott idő, így a hallgatók, oktatók és kutatók jobban megismerhették egymást és egymás kutatási területeit.

A konferencia programelemeiről bővebben itt tájékozódhat.

 

2021.12.16.

Vissza