Átadták a 2024-es Talentum-díjakat

A Nobel-díjasok és tehetséges diákok XXII. találkozójának keretei között 2024. április 14-én került sor az Akadémia Talentum-díjainak átadására a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsoron.

Az elismerést idén négy kutató érdemelte ki.

Acsády László, a HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet - Thalamus Kutatócsoport kutatóprofesszora az agykérgi kommunikáció alapvető régióspecifikus tulajdonságának felismeréséért kapta az elismerést. Kutatásai segíthetnek megérteni a regionális különbségeket a normális és kóros agyi működésben.

Matta Csabát, a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi adjunktusát a porcképződés génexpressziós mintázatának feltárása és a porcregenerációs eljárások elősegítése érdekében végzett munkájáért díjazták.

Kintses Bálint, a HUN-REN Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biokémiai Intézetének tudományos főmunkatársa újraprogramozott bakteriofágokkal antibiotikum-rezisztenciát előrejelző kutatásaiért érdemelte ki a Talentum-díjat.

Garami András, a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Intézetének egyetemi docense a rendszeres csípőspaprika-fogyasztás és a vér koleszterinszintjének összefüggését vizsgáló kutatásáért került a díjazottak közé.

2024.04.17.

Vissza