Szent-Györgyi diákok az egri kórház kutatólaborjában

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet egy kivételes eseménnyel gazdagította a Nemzeti Tudósképző Akadémia programját.  A kórházi eseményen az intézet skill-laborjában dr. Maszárovics Zoltán orvosigazgató köszöntötte az egri Szent-Györgyis középiskolásokat. Ezt követően elsőként dr. Fullajtár Borbála főorvos vezetésével a patológia munkájával ismerkedhettek meg a diákok, majd Szoboszlay István laborvezető főorvos fogadta őket az intézmény központi laboratóriumában. A 17 biológia fakultációs diák dr. Veresné Kis Krisztina Szent-Györgyi Vezető Tanár koordinálásával vett részt az eseményen.

Egerben az iskolahálózat kiépítése jelenleg is zajlik. A területi központban tehetséggondozó programokon, laborgyakorlatokon, előadásokon vehetnek részt a diákok, és külső helyszínek felkeresésére is lehetőség nyílik. 

Pillanatnyilag 5 középiskola csatlakozott a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány programjához: az Egri Dobó István Gimnázium, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium, a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet. Az Egri Területi Képzési Központ pedig továbbra is várja a környező középfokú intézmények csatlakozását.

2023.03.07.

Vissza