Bemutatkoznak a Szent-Györgyi Diákok

Ez a sikeres erősítette meg abban, hogy biológiával szeretne foglalkozni: A szegedi orvosegyetemen a szívvel foglalkozó kutatásokba kapcsolódott be.
„A tudományos felfedezés új lehetőségeket, gyógymódokat teremt, és az én célom is ezek felkutatása. A munkájában csak is az érhet el sikereket, aki szorgalmas és türelmes, és ez nagyon igaz a kutatásra is.”

Márki Sándor János

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának első éves hallgatója. Középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban végezte. OKTV-én kémiából és biológiából is indult, a legjobb 25 között végzett.
Bás mégcsak első éves medikus, de már határozott célja van? Agykutatással szeretne foglalkozni.
„Célkitűzésem, hogy az emberi agy megértését elősegítsem, s számos új technológiával gazdagítsam az emberiséget.”

Óvári Tímea

Tímea a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának első éves hallgatója. Középiskolai tanulmányait a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban végezte.
Orvostanhallgatóként látja a gyógyító munka szépségeit és a kutatásban rejlő lehetőségeket, a fiziológiai folyamatok megismerése mellett rendkívüli lehetőségeket lát a molekuláris biológiában.
„Úgy gondolom, hogy a kutatómunka egy életre szóló hivatás, komoly alkotótevékenység és szórakozás is egyben.”

Szentirmai Márton

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának másod éves hallgatója. Középiskolai tanulmányait a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban végezte. Márton már középoskolásként is több versenyen megmérette magát. Az OKTV-én a legjobb eredményei: 2011. biológia II. kategória 3. hely, 2011. kémia első kategória 21. hely. 2010-ben a Svédországban rendezett Európai Unió Természettudományos Diákolimpiáján aranyérmet, a 2010-ben a koreai 21rd International Biology Olympiad-on bronzérmet, míg 2011-ben a Tajvanban rendezett  22rd International Biology Olympiad-on ezüstérmet szerzett.
(http://szegedcafe.hu/2011/07/21/europaban-a-szegedi-diakok-a-legjobbak-biologiabol/
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ket_szegedi_diak_lett_a_legjobb_biologiabol/2159737/)
Medikusként olyan kutatásokba kapcsolódott be, melyek az idegrendszerben fiziológiásan és kórósan lezajló folyamatok megértésével foglalkozik.
„Mindig is vonzott az élő szervezetek felépítésének és működésének a tanulmányozása, különös tekintettel az emberié.”

Szili Petra Éva

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának másod éves hallgatója. Középiskolai tanulmányait a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban végezte. Gimnazistaként biológiából indult az OKTV-én és 2012-ben tagja volt a magyar csapatnak a Szingapúrban rendezett 23rd International Biology Olympiad-on, ahol bronzérmet nyert.
Petra széles érdeklődési körrel rendelkezik, például ír is, de legvonzóbbnak a kutatói pályát tartja. A molekuláris biológia, azon belül a génszabályozás érdekli a leginkább.
„Reményeim szerint a tudományos munkában úgy tehetek valamit a világért, hogy közben a lehető legjobban kihasználom az adottságaimat, és szeretnék folyamatosan új szellemi kihívásokkal találkozni életem során.”

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


 

2013.11.16.

Vissza