Erwin Neher és felesége Szegeden


Erwin Neher és felesége Szegeden

2015. június 11-én délután érkezett meg Erwin Neher és felesége, Eva-Maria Neher Szegedre. A Nobel-díjas német tudós nem sokkal megérkezése után már előadást tartott az SZTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetében.

Feleségével együtt most járnak először Szegeden, de nem ismeretlen számára a város - mondta megérkezésekor a német biofizikus. A sok program közül leginkább a fiatalokkal és a magyar kutatókkal való találkozást várja. Az első beszélgetések alapján Erwin Neher és felesége is nagyon közvetlen, érdeklődő, nyitott emberek. Ez látszott abból is, hogy milyen figyelmesen és elismeréssel hallgatták a középiskolásokat, akikkel a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban és a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban találkoztak.

Tanácsként ezt mondta a kutatói pálya iránt érdeklődőknek a Nobel-díjas biofizikus: „Dolgozz keményen, legyél jó és fantasztikus dolgok történhetnek!”

A megérkezésről készült videó itt tekinthető meg:

{videobox}
_ITqOovU25Q|Megérkezés||box=1, t_width=412, t_height=310, button=1;
{/videobox}

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


 

2015.06.14.

Vissza