Megkezdődött a SZTA mentorainak kiválasztása

A mentorok kiválasztásával egyidőben megkezdődött az SZTA első évfolyamának összeállítása.

A Szent-Györgyi Diák-ok az SZTE ÁOK első- és másodéves hallgatói közül kerülnek ki. Az SZTA nyújtotta lehetőségekről mintegy 500 orvostanhallgató kapott értesítést. A felvételi elbeszélgetést 2013. október 10-e körül tervezik az iskola alapítói és ekkor választják ki azt a 10 diákot, akikkel elindul az SZTA első évfolyama. A felvételt nyert Szent-Györgyi Diák-ok következő lépésként meglátogatják azokat a mentori laborokat, ahol szívesen munkálkodnának. A mentorok és a mentoráltak egymásra találásával 2013. november 1.-vel indulhat az ösztöndíj program.

Nyitás a gimnazisták irányába

A Szent-Györgyi Ifjú a mentorok és az SZTA első évfolyamának elindításával párhuzamosan megkezdődik a gimnazisták tájékoztatása a Szegedi Tudós Akadémia kínálta lehetőségekről. E feladat koordinátora a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. Az ország legkiválóbb 12. évfolyamos biológia iránt érdeklődő diákjainak találkozója 2013. december 5–7 között lenne. Ők is megismerkednének a mentorokkal, a kutatási lehetőséget biztosító laboratóriumokkal. A nem titkolt cél, hogy a tehetséges fiatalok számára vonzóvá tegyük az orvosegyetemi tanulmányokat és megismertessük őket az Szegedi Tudós Akadémia nyújtotta lehetőségekkel.

Az SZTA elindulását egy további Klebelsberg Pártoló Tag bekapcsolódása tette lehetővé. A Magyar Fejlesztési Bank lépett támogatóként az SZTE ÁOK és az MTA SZBK mellé.

Szeged, 2013.09.22.

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


 

2013.09.23.

Vissza