Megnézhetők a Szent-Györgyi Ifjak és Mentorok előadásai


Megnézhetők a Szent-Györgyi Ifjak és Mentorok előadásai

2014 novemberének végén volt a Szegedi Tudós Akadémia szervezésében a Szent-Györgyi Ifjak, Diákok, Mentorok és Tanárok második találkozója Szegeden. A résztvevő középiskolások és kísérőik olyan előadásokat hallgathattak meg az SZTA mentoraitól, amelyek azokat a kutatási területeket mutatták be, melyek várják az ifjú tehetségeket.

  

A Szent-Györgyi Mentorok közül 12-en ismertették kutatási területüket, vázolták fel hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerüket. A témák most is az orvosbiológiai kutatások színes kínálatból válogattak. Előadást hallhattak az érdeklődők például a hasnyálmirigy kutatások állatkísérletes modelljeiről, virtuális látogatást tehettek a Sebészeti Műtéttani Intézetben, megtudhatták, mi a centrális dogma és az evolúció kapcsolata, de megismerkedhettek a genomikai analízis fogalmával illetve megmutatták nekik, miért érdemes tavasszal békapetét gyűjteni.

  

A Szent-Györgyi Ifjak közül is többen vállalkoztak arra, hogy ismertessék azokat a kutatásokat, melyekbe tevékenyen bekapcsolódhattak. Témáikat a kémiai, a biológiai és a környezetvédelem területéről választották.

A találkozón elhangzott előadások a honlapon is megtekinthető a videók menüpontban, a 2014 második félév címszó alatt illetve a YouTube-on.

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


 

2015.02.23.

Vissza