Mintegy száz középiskolás az SZTA meghívására Szegeden


Mintegy száz középiskolás az SZTA meghívására Szegeden

November 29-én és 30-án a Szegedi Tudós Akadémia meghívására mintegy 100 diák és 21 középiskolai biológia tanár érkezik Szegedre olyan gimnáziumokból, mint például a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, az ELTE Gimnáziumai, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, de itt lesznek Szeged és a régió középiskoláinak képviselői is. Ami összeköti a résztvevőket, hogy mindannyian érdeklődnek az orvos-biológiai kutatások iránt, terveik között szerepel az orvostudományi képzésben való továbbtanulás, nyelveket beszélnek és tanáraik segítségével már különböző hazai, és nemzetközi versenyeken mérették meg biológiai, kémiai tudásukat.
Ők jelentik a most ősszel indult multigenerációs tehetséggondozó program utánpótlását, ők a Szent-Györgyi Ifjú-k. Az SZTA kurátorai rendkívül fontosnak tartják, hogy a fiatalok megismerhessék a tehetséggondozó program fő célkitűzéseit, a program sikerét biztosító mentorokat, a legígéretesebb tehetségeknek pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy rövid előadásokkal mutatkozzanak be. A középiskolás diákok és tanáraik személyes tapasztalatot is szerezhetnek az SZTE ÁOK és az MTA SZBK kutatóműhelyeiben tett látogatások során.
A programsorozatot 2013. november 29-én, (pénteken) 14:00-kor egy sajtótájékoztató nyitja meg, melynek helyszíne a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Díszterme. A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány itt jelenti be hivatalosan, hogy Szegeden elindul a Nobel-díjasok által támogatott Szegedi Tudós Akadémia, mely elit képzést biztosít a magyarországi tehetséges diákok számára.

A Szent-Györgyi Ifjak, Diákok, Tanárok és Mentorok találkozójának részletes programja itt olvasható.

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


 

2013.11.27.

Vissza