Országos elismerésben részesültek Szent-Györgyi Tanáraink

Országos elismerésben részesült Dr. Szalainé Tóth Tünde és Gőz József Szent-Györgyi Tanár, a tehetséggondozás területén végzett munkájáért

A MOL Mester-M Díját idén is tíz, kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző kapta meg. A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehették az elismerést.

„Az elmúlt 12 év alatt tehetségtámogató programjaink több mint 4800 fiatalt segítettek több mint 600 millió forinttal. A tehetséges fiatalok mögött álló, sokszor láthatalan mesterek munkája nélkül azonban nem születhetnének meg azok a hazai és nemzetközi sikerek, amelyekre oly büszkék vagyunk.” – mondta beszédében Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban tartott március 22-i ünnepélyes díjátadón.

A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díj az elmúlt több mint tíz évben az egyik legrangosabb szakmai elismeréssé nőtte ki magát. Az idei díjazottakkal együtt 105 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült az elismerésben. A MOL mint Magyarország legnagyobb vállalata évente mintegy 1,7 milliárd forintot adományoz a különböző társadalmi kezdeményezések számára.

A MOL Mester-M díjazottjai

Természettudományos területen

  • Giliczéné László Kókai Mária, informatika- és fizikatanár (Csongrád),
  • Gőz József, biológia-kémia szakos tanár (Debrecen),
  • Dr. Pintér Ferenc, matematikatanár (Nagykanizsa) és
  • Dr. Szalainé Tóth Tünde, biológia-kémia szakos tanár (Veszprém).

Művészet kategóriában
  • Polónyi István hegedűtanár (Budapest),
  • Sármai József zongoratanár (Budapest),
  • Szabóné Biró Klára furulyatanár (Miskolc),

Sport területén díjat kapott
  • ifj. Tomhauser István testnevelő tanár, atlétika szakedző (Budapest),
  • Ughy Imre kajak szakedző (Tiszaújváros) és
  • Nagy Péter testnevelő tanár, röplabda szakedző (Kecskemét)

A MOL Mester-M díjazottjai

2019.03.27.

Vissza