Pályázati felhívás


Pályázati felhívás

Tisztelt I. vagy II. éves Orvostanhallgató Kolléga!
Tisztelt leendő Szent-Györgyi Diák!

Először is gratulálunk, hogy Ön korábban a felvételi vizsgákat sikerrel teljesítve felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára.
2012-ben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara (SZTE ÁOK) főszervezésében nemzetközi mércével is kimagasló tudományos konferenciát sikerült megrendezni Szegeden Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója tiszteletére www.szentgyorgyi75.com. Melynek során 9 Nobel Díjas kutató látogatott Szegedre.
Az alapítványról, a Szegedi Tudós Akadémia programjáról, a 2012, 2013 és 2014. évi Nobel díjas rendezvényekről részletes információk találhatóak itt, az alapítvány web oldalán.


Az alapítvány kuratóriuma a TÁMOP-4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001 pályázat keretein belül felvételt hirdet Szent-Györgyi Diák ösztöndíjra.


A pályázat célja: kiváló képességű, tudományos érdeklődésű diákok számára nemzetközi mércével mérve kiváló szegedi és nemzetközi kutatóhelyeken történő tudományos diákköri munka biztosítása és havi rendszeres ösztöndíj folyósítása.

Elvárások: a Szent-Györgyi Diáktól elvárt, hogy orvostanhallgatói tanulmányai mellett rendszeres kutatómunkát végezzen, folyamatosan képezze magát és a szegedi TDK konferenciákon rendszeresen beszámoljon munkájáról. Munkáját év végén nemzetközi mentori keret fogja értékelni.

Az ösztöndíj mértéke: havi 50.000 Ft

Pályázati  feltételek:
   - az angol nyelv ismerete, legalább középfokú C típusú angol nyelvvizsga
   - a TÁMOP pályázati űrlap kitöltése
   - egy oldalas motivációs levél benyújtása (angol nyelven)

Pályázati  határidő: A pályázatokat 2014. szeptember 19-ig a czako-szonyi.andrea@gmf.u-szeged.hu e-mail címre lehet beküldeni.

Az alapítvány kuratóriuma a pályázat eredményéről Önök felé értesítéssel lesz. A kiválasztott hallgatókkal felvételi elbeszélgetést követően várhatóan 2014. október 1-jétől szerződést köt az egyetem és megkezdődik az ösztöndíj folyósítása.

Bármilyen kérdése lenne, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a czako-szonyi.andrea@gmf.u-szeged.hu e-mail címen keresztül.

A pályázati felhvás és a pályázati adatlap innen tölthető le.

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


2014.09.13.

Vissza