Pályázati felhívás 2015.10

Pályázati felhívás

Tisztelt I. éves Orvostanhallgató Kolléga!
Tisztelt leendő Szent-Györgyi Diák!

Először is gratulálunk, hogy Ön korábban a felvételi vizsgákat sikerrel teljesítve felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára.

2012-ben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara (SZTE ÁOK) főszervezésében nemzetközi mércével is kimagasló tudományos konferenciát sikerült megrendezni Szegeden Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója tiszteletére www.szentgyorgyi75.com. Melynek során 9 Nobel Díjas kutató látogatott Szegedre.

A konferencia főszervezői, az SZTE ÁOK mellett bevonva az MTA Szegedi Biológiai Kutató Központját létrehozta a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványt.

Az alapítvány rövid távú célkitűzése, hogy Magyarország illetve Szeged város fiataljai ne csak a nagy évfordulónkon találkozhassanak a tudomány kiváló képviselőivel, hanem regulárisan, évente legyen lehetőségük rá, ezzel a tudomány tisztelete, szeretete erősödjön a város és vonzáskörzete ifjú polgáraiban.

Az alapítvány hosszú távú célkitűzése, hogy megteremtse Szegeden azokat a feltételeket, melyek segítségével nemzetközi szinten is kiváló kutatókat lehessen a szegedi egyetemi és akadémiai kutató helyekre vonzani.

Az alapítványról, a Szegedi Tudós Akadémia programjáról, a 2012, 2013, 2014 és 2015. évi Nobel díjas rendezvényekről részletes információk találhatóak itt, az alapítvány web oldalán.

Az alapítvány kuratóriuma, az SZTE ÁOK és az MTA SZBK felvételt hirdet Szent-Györgyi Diák ösztöndíjra.

A pályázat célja: kiváló képességű, tudományos érdeklődésű diákok számára nemzetközi mércével mérve kiváló szegedi és nemzetközi kutatóhelyeken történő tudományos diákköri munka biztosítása és havi rendszeres ösztöndíj folyósítása.

Elvárások: a Szent-Györgyi Diáktól elvárt, hogy orvostanhallgatói tanulmányai mellett rendszeres kutatómunkát végezzen, folyamatosan képezze magát és a szegedi TDK konferenciákon rendszeresen beszámoljon munkájáról. Munkáját év végén nemzetközi mentori keret fogja értékelni.

Az ösztöndíj mértéke: havi 50.000 Ft

Pályázati  feltételek:
  - az angol nyelv ismerete, legalább középfokú C típusú angol nyelvvizsga
  - a pályázati űrlap kitöltése
  - egy oldalas motivációs levél benyújtása (angol nyelven)

Pályázati  határidő: A pályázatokat 2015. október 15-ig az info@nobel-szeged.hu e-mail címre lehet beküldeni.

Az alapítvány kuratóriuma 2015. október 20-ig önök felé értesítéssel lesz. A kiválasztott hallgatókkal felvételi elbeszélgetést követően várhatóan 2015. november 15-től szerződést köt az alapítvány és megkezdődik az ösztöndíj folyósítása.

Bármilyen kérdése lenne kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk: az info@nobel-szeged.hu e-mail címen keresztül.

A pályázati felhvás és a pályázati űrlap innen tölthető le.

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.

2015.10.07.

Vissza