Regisztráció a Nobel Díjas rendezvényre


FELHÍVÁS
Hogyan lehet jelentkezni a III. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozójára?


A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány meghívására 2014. május 26-án Szegedre látogat Ada Yonath és Aaron Ciechanover Nobel-díjas biokémikusok. E két világszerte elismert kutató lesz a díszvendége a III. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozójának.
Az Alapítvány szeretné biztosítani, hogy a rendezvényen minél több középiskolai tanár és diák vehessen részt. Ezért a Szent-Györgyi Tanárok körébe tartozók mellett számítunk azokra a kémia és biológia tanárokra, akik egyetértenek az Alapítvány és a Szegedi Tudós Akadémia célkitűzéseivel, a tehetséggondozás generációkon átívelő megvalósításával, valamint szívesen találkoznának tanítványaikkal együtt Nobel-díjas tudósokkal. Elsődlegesen olyan tanárok részvételére számítunk, akiknek diákja az OKTV-én vagy más hazai, nemzetközi tanulmányi versenyeken akár kémia, akár biológia tárgyból sikeresen szerepeltek, szerepelnek. Amennyiben akár saját tanintézményükben, akár másik iskolában ilyen tanárt ismernek, kérjük, tájékoztassák Őket is erről a lehetőségről.
Amennyiben diákjaikkal együtt részt kívánnak venni a május 26-i rendezvényünkön, kérjük, hogy a csatolt regisztrációs lapot töltsék ki és küldjék meg számunkra. Az újonnan jelentkező tanárokat arra kérjük, hogy a regisztráció mellé egy 5-10 mondatos ajánlást is csatoljanak.
A rendezvény nyelve angol, ezért arra kérjük a tanár kollégákat, hogy olyan diákokat regisztráljanak, akiknek van angol nyelvismeretük. Elsősorban olyan 11.-es diákokat várunk, akiket érdekelnek az orvosbiológiai kutatások és később Szent-Györgyi Ifjú-nak jelölnének. Kivételesen tehetséges tanulók esetén 10.-esek regisztrációja is lehetséges. A 12.-esek közül azok regisztrációja lehetséges, akik a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztek.

A regisztrációs lap innen tölthető le.

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.


 

2014.04.25.

Vissza