SIKER!

SIKER!

Sikeresen szerepeltek az idei felvételin a Szegedi Tudós Akadémia Szent-Györgyi Ifjai. Ők azok a középiskolások, akik rendszeresen részt vesznek Nobel-programban, azaz az olyan találkozókon, mint ami szeptember elsején is lesz. Akkor Tim Hunt Nobel-díjas angol biokémikus látogat Szegedre.

Ha megnézzük az idei felvételi adatokat, azokból kitűnik, hogy az SZTE ÁOK-ra felvett hallgatók közül már 17 fő került ki a Szegedi Tudós Akadémia diákjai közül. Felvételi átlagpontszámuk 442.17 (+-4.01), mely szignifikánsan magasabb a többi diákétól 430.46 (+-0.96).

Ez komoly eredmény, hiszen 2013-ban, a program indulásakor csak 2, 2014-ben pedig 9 hallgató került ki a programból. Az az adat is beszédes, mely azt mutatja hányan értek el a jelentkezők közül 460 pont feletti teljesítményt, ami igen kimagasló eredmény: hatan közülük szintén részt vettek az SZTA programjain.

Gratulálunk a fiataloknak és sikeres szegedi egyetemi polgári létet kívánunk nekik!

A közlemény az SZTA Kuratóriumának nevében Varró András kuratóriumi elnök és Hegyi Péter kuratórium titkára tájékoztatása alapján készült.

2015.08.30.

Vissza