A tudós az az ember, aki miközben mászkál a világban, ugyanazt látja, mint bárki más; de miközben ugyanazt látja, olyan dolgok jutnak eszébe, mint előtte soha senkinek. (Albert Szent-Györgyi)

A Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) Szent-Györgyi Mentorai olyan Szegeden kutató tudósok, akik nagy nemzetközi reputációval bíró tudományos tevékenységet folytatnak, saját kutatócsoportot vezetnek, publikációik nagy presztízsű tudományos lapokban jelennek meg.

A Szent-Györgyi Mentor vállalja, hogy részt vesz a Szent-Györgyi Hallgatók képzésében. Lehetőséget biztosít arra, hogy a Hallgatók bekapcsolódjanak a mentor által vezetett kutatócsoport tevékenységébe, biztosítja számukra a kutatási feltételeket. A Szent-Györgyi Mentor személyesen is részt vesz a fiatalok képzésében, oktatja, vezeti a rábízott tehetséget. Mindezt a tehetséggondozás fontosságát szem előtt tartva teszi.

A Szent-Györgyi Mentor vállalja azt is, hogy a vele kapcsolatban álló nemzetközi kutatók közül többeket bevon az SZTA munkájába Szent-Györgyi Mentorként, ezáltal a Szent-Györgyi Mentoroknak lehetőségük nyílik külföldi laboratóriumok projektjeiben is részt venni.

Az SZTA Szent-Györgyi Hallgatóit Szent-Györgyi Mentorok segítik, akik mindannyian a Szegedi Tudományegyetem vagy a Szegedi Biológiai Kutatóközpont ismert és elismert tudósai, akik szerteágazó nemzetközi kapcsolati hálóval rendelkeznek. A köréjük szerveződött tudományos műhelyek nemzetközi szinten is kiválóra értékelt orvosbiológiai kutatásokkal foglalkoznak.

Mentoraink: