You need Flash 8 to view this site! Please click to install Macromedia Flash 8 Plugin for free!
epc2009  
 

Closing Picture

more...

Új terápiás lehetőségek a rákgyógyításban

Vasárnap tartják az immunológia és gyulladás szekció záróülését: A rákgyógyítás területén új terápiás lehetőségekről is beszámolnak az immunológia és gyulladás témakörét körüljáró szekció záróülésén a Szent-Györgyi Albert Konferencia utolsó napján.

 

Bővebben: edupress


more...

Több ezer éves hazai leletekkel búcsúzik a tuberkulózis szekció

130 éve fedezték fel a TBC kórokozóját: Az utolsó szekcióülések zajlanak a Szent-Györgyi Konferencián március 25-én, vasárnap. A program negyedik napján hazai érdekességeket is bemutattak: több tízezer éves magyarországi leleteket, amelyek a TBC gyógyításának kutatását segítik.

 

Bővebben: edupress

 

 

more...

Szegeden lombosodhat a Tudományok Fája

Elültették a Tudományok Fáját március 24-én, pénteken az SZTE BTK és a JATIK közötti parkban. A szegedi Szent-Györgyi Konferenciának emléket állító fa ültetésében öt Nobel-díjas segített, majd leleplezték az emlékkövet.

more...

Érmekkel is megörökítik a Szent-Györgyi konferenciát

Kétféle motívumú évfordulós emlékérmekkel tisztelegnek Szent-Györgyi Albert, valamint azon kilenc Nobel-díjas kiválóság előtt, akik a C-vitamin atyja Nobel-díja átvételének 75-dik évfordulója alkalmából érkeznek a Tisza-parti városba.

more...

Nobel V: Osztódó sejtek, kikristályosított fehérjék

A Szent-Györgyi Albert Konferencia március 24-i, szombati Nobel ülésszakán először az orvosi-fiziológiai Nobel-díjas Tim Hunt a sejtosztódásokról tartott élvezetes és humoros előadást, majd a német Robert Huber következett a kikristályosított fehérjékkel.

more...

A Tudományok Fája őrzi a szegedi konferencia emlékét

Elültették a Tudományok Fáját: Ünnepélyes keretek között ültették el a Tudományok Fáját március 24-én, pénteken a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tudományos és Információs Központjának parkjában.

 

Bővebben: edupress

 

 

more...

Konferenciák II.: Antitestek, EMBO-előadás és Tbc-világnap

Március 24-én, szombaton folytatódtak a Szent-Györgyi Albert-konferencia párhuzamos tudományos tanácskozásai. A tuberkulózis evolúciójáról szóló területnek különleges aktualitást jelentett a Tbc-világnap. Alább a 6 tudományos szimpózium második napjának legfontosabb témáit foglaljuk össze.

 

more...

Kevés nő lép természettudományos pályára

IV. Nobel-szekció:"Van remény arra, hogy a nemi arányok kiegyensúlyozottá váljanak a természettudományos életben" - mondta az Edupressnek Ada Yonath Nobel-díjas kutató.

 

Bővebben: edupress

 


more...

Középiskolások kérdéseire válaszoltak a Nobel-díjasok

Fiatalok Fóruma: Tégy egy kis felfedezést, szerezz több mint száz tehetséges embert, aki dolgozik rajta és zsebeld be a Nobel-díjat - súgta meg Peter C. Doherty, hogy hogyan lehetünk Nobel-díjasok.

 

Bővebben: edupress

 


more...

Csapatmunka gyógyítja a táplálkozási problémákat

Kalciummal kezdték a gasztroenterológiai puzzle-t Szegeden. "Ma már egy felfedezést nem úgy kell elképzelni, hogy egy tudós kitalál valamit, majd publikálja, és ezzel betegségeket gyógyítanak meg" - mondta el az Edupressnek Hegyi Péter.

 

Bővebben: edupress

 


more...

Dux: a fiatalok érdeklődnek a természettudományok iránt

I. Nobel-szekció: Dux László hangsúlyozta: a tehetséggondozás kiemelt feladata a felsőoktatási intézményeknek, melyet nagy erővel támogatnak a kormányzat intézkedései is.

 

Bővebben: edupress

 


more...

Manapság is félhetünk a vírusoktól

II. Nobel-szekció: A denevérek napjaink legveszélyesebb állatai - mondta el Peter C. Doherty Nobel-díjas kutató, aki a vírusos fertőzésekről beszélt március 22-ei előadásán. Kifejtette: a vírusos fertőzések napjainkban is gyorsan terjednek, melyet bizonyít, hogy az influenzának mindössze három hétre van szüksége ahhoz, hogy az USA teljes területén elterjedjen.

 

Bővebben: edupress

 


more...

Szenvedély kell a tudományhoz – középiskolások faggatták a Nobel-díjasokat

Tizenkét középiskola több mint harminc kiválasztott diákja, valamint egyetemisták töltötték meg a TIK kongresszusi termét, hogy a Szent-Györgyi-konferencia Nobel-díjas előadóival nyílt fórumon beszélgethessenek március 23-án délután.

 

more...

Konferenciák I.: Gőzerővel megindult a tanácskozás-sorozat

Március 23-án megkezdődtek a Szent-Györgyi Albert Konferencia párhuzamos tanácskozásai hat tudományterületen. Alább a 6 tudományos szimpózium első napjának legfontosabb témáit foglaljuk össze.

more...

A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete (MOE) kérdezett Ole Petersentől

Ole Holger Petersen az walesi Cardiff Egyetem professzora, a School of Biosciences igazgatója, és a Royal Society tagja. A magyar felmenőkkel is rendelkező, dán származású tudós tárta fel a sejtek kalcium szignáljainak élettanát. A Szent-Györgyi Konferencián, a Fiatalok Fórumán a MOE tagjai és szegedi orvostanhallgatók kérdeztek a kutatótól.

more...

Tim Hunt: "Szerettem fiatalokkal együtt dolgozni"

Nobel-díjasok a fiatalokról: "A fiatalokkal azért szerettem együtt dolgozni, mert a problémákat a megszokottól eltérő szempontból vizsgálják, azokat lelkesedéssel oldják meg" - mondta el Tim Hunt angol Nobel-díjas biokémikus.


Bővebben: edupress

 


more...

Press releases - The Nobel prize winner scientists

Nine local scientists speaking about the Nobel Laureates.

more...

Photos available for download

Please click on the link below to see our pictures:

Conference photos

 

 

more...

Jubilee Publication and Final Programme

In downloadable format!

 

more...

Online registration is now closed!

On-site registration fees.

 

more...

CME accreditation

The 75th Anniversary of Albert Szent-Györgyi’s Nobel Prize Award conference programme has been accredited by the European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME).

 

more...

Important issues concerning transport and accompanying persons

Dear Participants,
 
We are very happy that you have decided to come to Szeged. We will do our best to make this visit unforgettable for you.  Please make sure that you provide us information concerning your flight details (flight number and arrival time), so we can arrange all the transports to be as smooth as possible.

 

more...

For Hungarian Participants

Számlázással kapcsolatos információk!

 

more...

Top-Quality Social Events

It is our great pleasure to inform you that First Class Hungarian Artists have agreed to show the

"Excellence of Hungarian Art" during the Conference Series.

 

more...

HUNGARIAN GASTRONOMY

It is our great pleasure to inform you that you will get the opportunity of enjoying Hungary's traditional cuisine during the 75th Anniversary of Albert Szent-Györgyi’s Nobel Prize Award conference series.

more...

Registration

Online registration and abstract submission are now open!

 

more...

EARLY REGISTRATION DEADLINE

Early registration closes on the 15th of February.

 

more...

ABSTRACT DEADLINE EXTENDED

Extended to 19 January, 2012.

 

more...


Organizers

Sponsors

The website was commissioned by the University of Szeged in the framework of the programme named: "Creating the Centre of Excellence at the University of Szeged"